2009. 03. 25.

Fáradság ezerrel....és egy rohadt uncsi nap


Régebbi Képek:











Csá - csumi mindenkinek!

Úristen de hulla fáradt vagyok. 6-kor keltem és ettől kivagyok nagyon. Ráadásul Arlett éjszaka haza jött és persze ki kellett nyitni az ajtót megint, mert a kulcs benne maradt a zárban. Na mindegy azért sikerült visszaaludnom.
Ma doga van a suliban, szerintem nem lett valami jó, de a lényeg hogy görbüljön, a többit szarom le, nem nagyon izgat. Juuj, lehet, hogy pénteken öcsémmel megyek majd haza, már nagyon várom, mert végre nem egyedül kell vonatoznom. :)
11:54-->
Itt vagyok az irodában, fél 12 előtt kicsivel értem ide. Elkezdtünk Ritával beszélgetni, hogy ez az isőszak milyen szar.Ő sincs a legjobb passzban szegény. :(
Na mindegy, majd lesz ez még így sem. Érdekes de amikor itt vagyok ki tudok kapcsolni és nem a problémákra koncentrálni. Pedig őszintén megmondom, nem sok kedvem volt bejönni, mert nagyon fáradtnak és kedvetlennek érzem magam, dehát amit muszáj, azt muszáj. És ha azt nézzük ezt úgy kell felfogni, mint egy munka. S mint tudjunk munkába járni kötelező. :)
Még a suliban voltam amikor írtam dancsinak egy nem túl pozitív hangvitelű levelet, de remélhetőleg Ő nem fog bepunnyadni tőlem. :)
Az előbb írt öcsikém msn-en, hogy még mindig nem szóltak neki, hogy mikor kell jönnie Pestre, és ez azért gáz így, mert nagyon szeretnék vele haza menni pénteken, és jó lenne tudni, hogy mikor vegyek jegyet, vagyis inkább azt, hogy a hány órási vonattal mennénk haza. Remélhetőleg ma már lez valami fejlemény ez ügyben.
Már csak 16 nap és megyünk Dániába....éljeeen:) Szerintem nagyon jó "buli" lesz!!! Remélem a sors is így akarja, és nem lesz semmiféle para.
13:15-->
Na ez a nap eddig elég gáz, itt az irodában sem történik semmi. Egy lélek nem jön erre, meló sincs...szóval punnyadás van. Pedig azt hittem, itt majd tele leszek dologgal és addig sem kattog az agyam. Háát ez az én formám, most még ez sem akar össze jönni. Erre szokták mondani, hogy a baj és a rossz csőstül jön...:S:S:S
Mivel nem sok melóm van/volt ma így nézgelőttem a neten és találtam egy két érdekes infót Dániáról, íme:


Aarhus
Jylland kulturális központja, Arhus pezsgő hangulati egyetemi város, Dánia egyik legjobb zenei és szórakozási színtereként bármit megtalálni itt: szimfonikus koncertektől, színházaktól kezdve a virágzó, éjszaka igazán magukhoz térő kávézókig. A város legnépszerűbb látványosságai közé tartozik a Den Gamle By (Óváros), az ország minden részéből 75 különböző, restaurált házból összeállított, kisvárost mintázó skanzen. A legtöbb építmény a XVII. és a XVIII. században épült, fából ácsolt ház, de akad egy vízimalom, egy szélmalom és pár épület a századforduló idejéből is.
Dánia legnagyobb temploma az Aarhus Domkirke Katedrális, román stílusú kápolnája a XII. században épült. A templom többi része gótikus stílusú, a XV. századból. A Vor Frue Kirke rejtegeti az ország legrégebbi kápolnáját, mely 1060 környékén épült, a Moesgård Múzeumnak figyelemreméltó gyűjteménye van bronz- és vaskori leletekből, és egy élvezetes gyalogösvény restaurált őskori környezeten visz keresztül. A leghíresebb kiállított tárgy egy kétezer éves ember, akinek tökéletesen konzervált testét egy közeli mocsárban találtak 1952-ben. Aarhus a Jylland-félsziget keleti partvonalán fekszik, könnyen eléred repülővel, busszal vagy vonattal.
Dán konyha
Semmi sem jellegzetesebb, mint a híres smørrebrød (vajaskenyér), egy féloldalas szendvics, ami a legegyszerűbbtől a gazdagon felépített mesterművekig terjed. A dán étel főleg halra, húsra és krumplira épül. A hagyományos ételek közé tartozik a flæskesteg (ropogósra sült bőrös malac), a gravad laks (füstölt vagy sózott lazac kaporral pácolva és édes mustárszósszal tálalva), és a hvid labskovs (felkockázott marhahúsból készített pörkölt, krumplival, babérral és borssal fűszerezve). A gazdag péksütemény, melyet a legtöbb országban "Danish" néven ismernek, itt wienerbrød-ként fut, és minden második sarkon kínálják a pékségek nyálcsordító választékukat. A dán Carlsberg és Tuborg sörfőzdék kitűnő söröket készítenek. A legnépszerűbb röviditalnak az Aalborgban gyártott aquavit számít. A legtöbb étteremben, kávézóban és a sarki fűszeresnél is kapható sör, bor és pálinka.
Dán életszemlélet
A dánok büszkék saját, minden tekintetben modern életszemléletükre, így a népviseletet, a hagyományos fesztiválok ünneplése és a régimódi szokásokhoz való ragaszkodás kevésbé elterjedt a dánoknál, mint más európai országban. A látogatók kellemes, nyugodt embereknek fogják találni a dánokat, akik közvetlenek, mentesek a szélsőségektől és más életstílusokkal szemben is toleránsak. 1989-ben Dánia volt az első európai ország, amelyik legalizálta az azonos neműek házasságát, és a meleg élettársakra is kiterjesztette a heteroszexuális párok jogait. Talán semmi sem mutatja jobban a dán életszemléletet, mint a hygge szócska mögötti koncepció, mely kicsit durván fordítva kényelmet és meghittséget jelöl. A külvilág zűrzavarának és problémáinak kizárását takarja, és helyette a meleg, meghitt hangulat megteremtését. A hygge-t alkalmazzák a dánok magánéletük sok területén, otthonuk megtervezésétől kezdve az apró kávézók és kocsmák iránti szeretetüknek. A dánok nem fejezhetik ki jobban elégedettségüket, mint ha vendéglátójuknak a meghitt estét köszönik meg.

22:38-->
15:30-kor Rita elengedett az irodából, mivel tényleg semmi tennivalónk nem volt. Egyetlenegy hírlevelet kellett kiküldeni és ennyi volt az egész napi teendő. Ezek után haza jöttem, itthon megnéztem az Esmeraldát, és valahol nagyon jó volt, mert végre kicsit egyedül lehettem. Nem szólt hozzám senki, Se Niki se Lóri nem fárasztott a hülyeségeivel. Aztán mivel már nagyon túltengett bennem a feszültség, így a film felénél elkezdtem pityeregni. Majdnem végig sírtam a filmet. Persze nem a film volt ennyire megható. :) De utána nagyon jó volt, mert kicsit úgy éreztem, hogy megkönnyebbültem. Igaz a kedvem nem lett jobb, de legalább a bennem létező bánat egy kis része kiment. Aztán megjöttek a Lóriék, és Niki egyből elkezdte a hülyeségét. Na gondoltam magamban már csak ez hiányzott...:S Aztán fogtam magam és bementem a marczira. Lehívtam Bandiékat egy cigire, és Bandi egyből kérdezte is, hogy mi bajom, mert látta rajtam, hogy sírtam. Elmondtam neki, hogy mennyire ki vagyok mostanság. Aztán fölmentünk, beszélgettünk, kajáltunk. Kicsivel később felnéztem a Miksához, de pont a Balázst öltöztették így kimentem a téli kertbe. Oda jött hozzám a Páll Attila és elkezdtünk dumálgatni, majd lehívott cigizni. Visszafele menet még ott maradtunk a téli kertben, és mindenféléről beszélgettünk, de legfőképpen a párkapcsolati téma volt jelentős. Aztán miután befejeztük a kis eszmefuttatásainkat, vissza néztem Miksuhoz. De épp hogy beköszöntem neki ment fürcsizni, így vissza néztem Bandiékhoz. Aztán mivel Viki fáradt volt így Ő nem jött le velünk cigizni. Amikor mentünk le Bandival a liftben épp igazgattam a hajamat és közben magyaráztam neki. És ahogy fordultam felé azt akartam neki mondani, hogy olyan szar hogy nem találom a helyem sehol, ehelyett azt mondtam neki, hogy nem találom a hajam sehol:P:P:P hehehe Na ezen röhögtünk majdnem egész idő alatt amíg cigiztünk. Csak közben kijött a Dienes Tomi, Kalányos Zsolt meg a Tari Feri és próbáltam modorizálni magam, ami persze nem nagyon sikerült:):):) Na mindegy van ez így. De legalább egy kicsit jobb kedvem lett. Olyan 20:18 körül meglepő mód de eljöttünk Vikitől és tök hamar haza is értünk. Itthon Bandi még gépezett egy kicsit én meg TV-t néztem, majd kimentünk még egy uccsó cigire, és most már lassan csicsika lesz.
Minden jót nektek, jó éjt, szép álmokat! Cupp