2009. 06. 08.

első gyakszi napom a rádióban

Ma elég korán keltem fel, amihez egy ideje nem vagyok hozzászokva, de ma muszáj volt, mert 9 órára be kellett mennem a Hello Rádióba, ugyanis ma volt az első gyakorlati napom, mielőtt élesben kezdenék el melózgatni.
Szóval olyan 6:15 körül fölébredtem, elmentem rendbe tettem magam (tusolás, smink...stb). Utána ittam egy kávét, elszívtam egy cigit.
Mivel nem tudtam pontosan, hogy kb mennyi időmbe telik, míg oda érek a rádióba (XI. ker) ezért olyan 8 után kicsivel el is indultam.
Tök jó, mert épp akkor állt be a piros 7-es busz a Blahán a megállóba, amikor oda értem, így egy percet sem kellett várnom. :) Gondoltam magamban ez jó jel lehet, mert így tuti nem fogok elkésni. :) Oda fele úton csak annyit hibáztam, hogy nem mentem el a végállomásig, hanem egy megállóval hamarabb szálltam le, mert elnéztem. Na de megesik az ilyesmi, végül is bele kell rázódni a dolgokba. Na mindegy, mivel így jártam ezért sétálhattam egy kicsit. De az idő kellemes volt, időm is volt még bőven, szóval szépen neki indultam a saját kis tempómban és besétáltam a rádióba.
Mielőtt bementem volna az épületbe előtte még elszívtam egy szál cigit, amolyan stressz levezetés képpen.
Aztán fogtam magam és bementem. Bent a recepciónál szokás szerint a Sanyi ült. Megkérdeztem Tőle, hogy van-e már bent valaki, és azt mondta, hogy még egy árva lélek sincs. Huh, kicsit gondolkodóba estem, hogy most én értettem-e félre valamit, vagy elnéztem a napokat, vagy mi van. Na mindegy, úgy voltam vele, hogy előbb vagy utóbb majdcsak betoppan egy ismerős arc. Addig is elvoltam, mert beszélgettem a Sanyival, cigiztem egyszer - kétszer, ittam autómatás kávét, újságokat olvasgattam. Majd olyan 10 óra magasságában vagy lehet, hogy kicsit előbb betoppant a Laci, aki a M.Á.I. - ban volt sofőr anno. Tökre meglepődött, hogy ott lát:) Elmondtam neki is nagyjából, hogy mostanság mi a szitu velem és, hogy július elejétől már ott fogok melózni, így majd sűrűbben látjuk egymást:)
Miután Ő lelépett megint csak úgy elvoltam magamnak, mert még mindig sehol - senki. 11 óra után már elég rendesen kezdtem unni a banánt és megkérdeztem Sanyitól, hogy jön-e ma be egyáltalán valaki melózni. Mondta, hogy egy ember üldögél bent a rádióban (Páncél Gabi /Gábor/). Mivel Őt még nem ismertem és nem is láttam így nem mentem be hozzá.
Majd olyan 12 óra előtt néhány perccel kezdtek befelé szállingózni az ismert arcok, aminek persze nagyon örültem, mert már azon kezdtem morfondírozni, hogy lelépek, ha senki nem jön.
Amikor megérkezett a Laci (főnököm), akkor kérdezte tőlem, hogy miért nem mentem be eddig a rádióba. Mondtam neki, hogy Ő csak annyit mondott nekem múlthéten, hogy hétfő 9 óra és semmi több. Erre kiderült, hogy a Gábor sem tudott arról, hogy neki kell majd tanítgatnia engem. Noooo comment... :S:S:S
Na mindegy végül beültünk a rádióba, és Gabi elkezdte mutogatni, hogy mi, hogy működik, Ő hogyan, milyen struktúra szerint melózik stb...
Majd bejött a Laci és ők ketten kezdtek el dumálni, olyan dolgokról, ami számomra kissé lényegtelen és uncsi volt. Kaptam is az alkalmon és kimentem a mellékhelységbe, meg utána egy cigire. Miután ezekkel végeztem vissza mentem még az "irodába", és akkor mondta a Laci, hogy nyugodtan menjek haza, főleg ha már így jártam és majd szerdán menjek legközelebb. Így végül elköszöntem tőle, és haza jöttem.

Puszika.hu - Csillogó képek

Haza érve megnéztem a postaládát, és megjött a levél amit apum küldött. Már nagyon vártam, hogy megérkezzen, mivel olyan a melóhoz szükséges iratok vannak benne. Szóltam is egyből apukámnak, hogy megérkezett a levél, úgyhogy megnyugodhat.

Puszika.hu - Csillogó képek

Szabina is keresett még a délután folyamán és írtam neki, hogy megcsörgetem, ha haza érek. Azóta semmi válasz, vagy valami jelzés, hogy most mi van. Na mindegy.

Puszika.hu - Csillogó képek

...

Itthon mostam egy adag ruhát, közben kajoltam egy keveset, majd miután kimosott a gép, kiteregettem, és bementem a koliba. Épp a Jászainál jártam, amikor Szabina írt, hogy merre vagyok és csörgessem meg ha a Marczin. Én megcsörgettem, mert úgy voltam vele, hogy úgy iy hamarosan beérek. Erre Ő már bőszen bent volt, mire oda értem, csak épp Dienes Tomival ment ki valamerre. Na mindegy, én leültem a szokásos kis zöld padomra, mert ott volt mindenki. (Bandi, Viki, Era, Anti, Miksu ... stb...). Elkezdtünk dumálgatni, mindenki elmesélte a másiknak, hogy milyen napja volt. Majd megérkezett Szabina és Tomi. Ők is csatlakoztak hozzánk, aztán elkezdtünk ökörködni.
Majd Szabina meg én megkaptuk Viki és Tari Feri vacsiját, mert ők nem nagyon szeretik a májat. Kajoltunk, majd kimentünk még cigizni, meg dumálgatni. Persze Tomiból, mint mindig most is előtörtek a poénok, úgyhogy volt ám nevetgélés rendesen. :) Antival is váltottam néhány szót, majd eljöttünk Szabinával.


Puszika.hu - Csillogó képek


A metrón még beszélgettünk, majd ugyebár én leszálltam a Blahán, Szabina meg ment tovább az Örsig. Amikor haza értem már Bandi meg Viki is itt voltak. Viki épp tanult, Bandi meg pakolászott. Aztán segítettem Vikinek egy kicsit az irodalomban (Bánk bán, Ágnes asszony...stb) és még egy pár ilyen kis fincsi tanulnivaló. Kicsit már elszoktam ezektől a dolgoktól. :P
Ezek után még kimentünk 1-1 cigire, de Viki hamarabb bejött. Mi még Bandival beszélgettünk egy keveset, majd mi is elköszöntünk egymástól, mert ők már mentek aludni.

Jóóóó éjt