2009. 06. 14.

Délelőtt punnyadás ... délután annál mozgalmasabb:)

Buon Giorno a Tutti!!!

SZOMBAT:

A nap első fele egyik punnyadósan telt el, mert délelőtt nagyon semmit nem csináltunk.
Viki mosott, meg pakolászott, Bandi mikor mit csinált, de javarészt csak úgy elvolt, és nagyjából én is ugyan így.
Terveim közt szerepelt, hogy kitakarítom azt a szobát, ahol Arlett lakott, mivel hétfőn már jön a Rudi, és azért mégsem a koszos szobában kellene laknia, de valahányszor neki indultam valahogy sosem jutottam el odáig, hogy neki is álljak a "nagy" takarításnak. Szóval ennyit erről.
Aztán neki ültem gépezni egy kicsit, megnéztem az e-mail-met, iwiw-et, facebook-ot, és el sem fogjátok hinni, de amióta bejárok gyakszira, azóta még a híreket is elolvasom a hírkereső.hu oldalon. Vicces mi?! Én meg a hírolvasás...hm... De amúgy rájöttem, hogy tök jó dolog, mert így legalább sokkal jobban tisztába vagyok azzal, hogy mik történnek kicsiny hazánkban és a nagyvilágban is egyben. Szóval szerintem nagyon hasznos tevékenység:):):)

*

Kora délután olyan 13:30 körül, váratlanul betoppant Szabina. Mondjuk volt bennem egy olyan érzés, hogy el fog jönni...milyen jók a megérzéseim...:):)
Akkor kezdtem el épp mosni, meg pakolászni. Persze az Arlett szobáját még ekkor sem volt kedvem kitakarítani. :S
Kimentünk egy cigire meg egy kávéra, közben megint jött a szokásos "traccs party".
Poén, Szabina kérdezte asszem, hogy mi van Erával vagy valamilyen úton - módon csak úgy beszéltünk róla...erre jövünk be a lakásba és megcsörrent a telóm...na ki volt az (?) ... hát persze, hogy az Era:):):)
Megkérdezte, hogy merre vagyunk (még jó, hogy most nem azzal indított, hogy: "helyzet?" vagy "Szia! Mizu?" ezektől falra tudok mászni...:)), mert eljönne, ha nem okoz nekünk problémát. Mondtam neki, hogy nyugodtan jöjjön el, mert engem nem zavar.
Kb 1/2 vagy 3/4 órán belül meg is jött. Akkor úgy csoportosan mentünk ki cigizni.
Aztán Bandi meg Viki félre vonultak és javarészt a szobájukban dekkoltak. Jóóó azért 1x - 1x kijöttek, de max egy cigi erejéig. :S Kicsit be is pöccentem rájuk, mert az oké, hogy esetleg kettesben akartak lenni vagy mit tudom én, de azért annyi lehett volna bennünk, hogy egy kicsit velünk vannak....na mindegy, lényegtelen.

*

Valamikor a délután folyamán úgy döntöttem, hogy csinálok zabálni valót, mert a pénteki kaja már elfogyott, és gondoltam, ha már ennyien vagyunk, akkor így érdemesebb főzni. :)
Ne is álltam pörit csinálni két féle húsból, amit igazából nem tudok, hogy milyen hús volt, de nem volt rossz íze.
Szinte már mindenki elég éhes volt, Viki meg a Szabina rá is jártak egyszer - egyszer a félkész kajára:):):) Alig várták, hogy kész legyen. Pontosan nem tudom mikor, de végre meglett, úgy hogy Viki, Szabina meg én neki álltunk vacsizni.
Era meg Bandi azt mondták, hogy majd később esznek, mert valami filmet néztek nagyban.
Era evett is nem sokkal később, de Bandi nem:(
Pedig mindenki agyonra dícsérte a főztemet, ami természetesen nagyon jót tett az egómnak:) Örültem, hogy bebizonyosodott, hogy azért mégis csak tudok főzni:):):) Era meg is jegyezte egyem is meg, hogy lassan jobban főzök, mint Ő, aki azért nem mostanában "kényszerült" rá, hogy főzzön otthon. Ezt én pozitív dícséretnek vettem:):):)
Aztán kitaláltam azt, hogy főzök pudingot, megvárom amíg kihül, majd bepanírozom és meg sütöm.
(ez az ötlet egyébként onnan jött, hogy egyik alakalommal amikor Olaszországban voltunk a családommal, akkor ettünk ilyet). Azt persze nem tudom biztosra, hogy ott miből, vagy hogy csinálják, de az én kis paraszti eszemmel így képzelem.
Csak annyi a bibi, hogy mire ez meg lett volna, addigra már nagyon késő lett volna, így Viki meg Bandi már aránylag elég korán leléptek csicsikálni, majd kb egy órára rá Era is el tette magát másnapra.
Szabinával mi azért elég kitartóak voltunk, és megvártuk, hogy megdermedjen annyira a puding, hogy nagyjából süthető állaga legyen. Addig is elvoltunk, mert néztünk a neten albikat, kimentünk bagózni, meg ilyenek.
Aztán valami hajnali 1/2 3-kor kezdtünk neki a "nagy" mű elkészítésének.
Úgy döntöttem, hogy csak zsemlemorzsába forgatom a kockaszerű alakra vágott puding darabkákat és úgy sütöm meg.
Hááát.... az eredmény nem éppen olyan lett, mint amilyenre számítottam. :S A puding szétfolyt meg közben összefonnyadt, vagy mit csinált.
Ekkor mondta Szabina, hogy jóóó akkor ezt inkább hanyagoljuk.
Pedig ha hiszitek, ha nem amúgy nagyon jó íze lett volna, ha nem megy úgy össze, mert egyet - egyet azért meg csináltunk és jó íze volt. :)

*

Mindezek után még kimentünk egy cigire, aztán olyan 4:15 körül mentünk el aludni.
Ennyi... jóóó éjt!!!



VASÁRNAP:

Reggel már 8-kor fel ébredtem, mert megígértem Szabinának, hogy fent leszek addigra, mivel Ő meg bement a Marczira a Miksuhoz. "Drága Életem Párja" főzött kávét, és kimentünk egy cigire. Utána Szabina el kezdett szépen lassan össze készülődni.
Közben Bandi meg Viki is fölkeltek, amin meg is lepődtem, mert ők azért elég sokáig szoktak aludni, főleg hétvégén. Na mindegy.
Ők is kimentek cigi + kávé.
Aztán Szabina lelépett, én tettem be mosni valót a gépbe (megj.: most már ki kéne venni, mert lejárt időközben a mosás...)
Utána reggeliztem, takarítottam a konyhában...
Viki kicsit később ment pakolni, mert holnap megy kórházba.
Aztán Ő meg Bandi lementek, hogy vegyenek kenyeret, de nem tudtak pénzt levenni, mert takarítottak az autómata körül. Mindegy azért nekem hoztak cigit.
folyt köv...


*

19:19

Kora délután Erával csináltunk palacsintát, ami végül amerikai stílusúra sikeredett, mert kissé vastagabb lett a tésztája a szokottnál. Végül is nem gond, mert ízre nem volt rossz, csak annyi volt vele a baj, hogy kissé olajos lett. Ezzel azért elég sok idő elment, mire meglett mind. Közben én 1x -1x kimentem a konyhából, mert épp eszembe jutott, hogy van még itthon mit tenni...pl szemetet össze szedni és egy zsákba tenni, hogy könyebb legyen levinni, meg ilyen kis apróságok. De azért nagy részt ott voltam Erikával a konyhában és miközben sütöttünk, dumcsizgattunk jó nagyokat. :)
Bandi meg Viki elvoltak maguknak, igazából nem tudom, hogy mit csináltak, mert bár Viki ki - ki nézett néha, de Bandi alig. Őt max akkor láttuk, ha ment ki cigizni. Na mindegy.
Miután kisűlt az összes palacsinta Erával meg is kóstoltuk:) szerintünk nagyon jó lett és nem csak azért mert mi csináltuk. Kicsit később Viki is megkóstolta és neki is ízlett:)
Aztán mivel elég nagy dzsuva lett a konyhában, így muszáj volt egy picit letörölgetni a konyhapultot, meg a villanytűzhelyet.
Majd Era bement Bandiék szobájába és megnézte Bandi filmjét, amit ki más, mint Bandi kommentált közben. :)
Közben én elmentem hajat mosni, mert holnap meló és mégsem mehetek zsírszagú hajjal:P
Utána Bandi, Era, Viki elkezdtek DVD-ni. Először valami számomra undorító horror filmet néztek, amiből sajna láttam is néhány jelenetet, mert én meg közben neteztem. (Dancsival beszélgettem Facebook-on). Aztán Era haza ment. Viki meg Én elkezdtünk megint pörit csinálni, ami még jelenleg is készülő félben van (19:30). Most épp egy vígjátékot nézünk, amit kivételesen én már láttam, ami rám nézve meglepő, főleg, hogy én nem igazán vagyok egy nagy filmnézős személyiség. :)
A továbbiakban már nem hiszem, hogy sok minden fog történni, úgy hogy elköszönök.
Kellemes estét és a későbbikeben jó éjt kívánok mindenkinek!!!

pusziiiii